Meny
IneHoem_PhotoStianAndersen.jpg
Jazzfest med Julian Lage Trio, Hanna Paulsberg Concept, Ine Hoem
Konserter
Jazzfest - Julian Lage / Hanna Paulsberg/Ine Hoem
Lørdag 20. oktober
Teatret Vårt
« Se hele programmet
Vi endrer på konseptet for årets Jazzfest for å skape enda mer klubbfølelse.I stedet for at publikum tidligere måtte forflytte seg mellom teatersalen og Storyville og tilbake igjen for å få med seg alle konsertene, kjører vi i år alle konsertene i Teatret Vårt-salen. Det blir fremdeles tre konserter på én kveld, men vi setter opp småbord i salen og åpner dørene mellom sal og Kafé Kurt. Det blir derfor mulig å gå litt "inn og ut" underveis. Og for den "sultne": Kafé Kurt stiller opp med byens beste TAPAS! Invitér med venner og nyt en helaften i kvalitetsmusikkens tegn!

Dørene åpner kl. 18:00 (for den som ønsker å starte kvelden med et godt måltid)
kl. 19:00: Hanna Paulsberg Concept
kl. 20:30: Julian Lage trio
kl. 22:00: Ine Hoem
nyttbildehpc2015.jpg
19:00 - Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo
Sist Hanna Paulsberg besøkte Molde var under Moldejazz 2018 sammen med trioen Gurls, der hun sammen med sine to medsøstre sjarmerte publikum rett ned i knestående både gjennom sin tilstedeværelse på scena og gjennom sitt spill. Nå er hun tilbake med sitt eget band, Hanna Paulsberg Concept. 

I hvilken som helst sammenheng man hører henne, sitter man igjen med følelsen av å ha opplevd en
tenorsaksofonist med en sterk og kreativ personlighet, men likevel med sterke bånd til både norsk og internasjonal jazzhistorie. 

"Conceptet" startet først som kvartett, men etter noen års søken etter en musiker som både kunne gli sømløst inn i ensemblet og tilføre en ny musikalsk dimensjon, falt valget på den svenske stjernetrompetisten Magnus Broo. Han har sin egen unike stil blant svenske jazztrompetere, en umiskjennelig lyd, en vill rytmisk og melodisk fantasi kombinert med en vanvittig spilleglede og energi. 
Besetning:
Hanna Paulsberg - saxofon
Magnus Broo - trompet
Oscar Grönberg - piano
Trygve Waldemar Fiske - bass
Hans Hulbækmo - trommer
Her er et lite knippe utklipp fra anmeldelser:
  • "Det som derimot får sjelen min til å vibrere er saksofonspillet til Hanna Paulsberg. Jeg har til gode å overvære en konsert der hun ikke tilfører noe ekstra. Det samme kan for så vidt også sies om hennes trommeslager Hans Hulbækmo, som har en barnlig nysgjerrighet ved seg: Han får hvert slag til å høres ut som det første i hans liv." Kim Klev for Dagbladet anmeldelse av HPC konsert på Moldejazz 2017
  • "Heile plata er eit sydande heksebrygg med lekre arrangementsdetaljer som krydder", "Hanna Paulsberg Concept er framtida" Lars Mossefinn, Dag og Tid anmeldelse av Eastern Smiles (2016)
  • "stadig swingende, støtt forankret i et post-bop/ekspresjonistisk 60-tallsidiom spiller de sju gode Paulsberg-originaler som gjaldt det både livet og hyra på en høl-i-veggen-jazzklubb, og de gjør det så stilsikkert, offensivt, og med så godt sammenskrudd bandautoritet at et gammelt coltrane-hjerte slår dobbeltslag av pur glede." Terje Mosnes for Dagbladet om Song for Josia (2014)
Tyvlytt:
julian-lage-nathan-west.jpg
20:30 - Julian Lage Trio
En gitarvirtuos av de sjeldne som tross sin unge alder har samarbeidet med giganter som Gary Burton, Jim Hall, David Grisman, Béla Fleck og Charles Lloyd. Og allerede som 8-åring opptrådte han på scena med Carlos Santana. Når vi lytter til musikken hans i dag, assosierer vi til både Pat Metheny og Jim Hall - han kan framstå som både soft, som et hardtswingende fyrverkeri, og som melodiøs lyriker. Dette er en unik sjanse til å høre en av jazzens aller, aller fremste gitarister.
Besetning:
Julian Lage, gitar
Jorge Roeder, bass
Kenny Wollesen, trommer
Tyvlytt på Youtube:
Det er vanskelig å gi et inntrykk av Julian Lage gjennom å høre kun på ei låt. Så søk gjerne opp flere låter på Youtube eller andre streamingtjenester. Uansett her er én liten smakebit:
IneHoem_PhotoStianAndersen.jpg
22:00 - Ine Hoem
- Jeg har begynt å tro på mine egne ideer, og å være uavhengig av andre
Ine Hoems stemme treffer deg rett i hjertet. Hennes vokalsterke sound henter elementer fra både moderne elektronisk popmusikk og jazz-universet. Det kritikerroste albumet "Angerville", med singelen "This Year", ble sluppet vinteren 2015, og fikk mye radiotid. Låten er også plukket opp og brukt i den amerikanske TV-serien "Degrassi".

En periode tilbragte hun mye tid i studio på Gotland, Sverige sammen med produsenten Tobias Fröberg (Ane Brun, Loreen, Anna Bergendahl) og musikerne Lars Skoglund (Lykke Li) og Robert Elovsson (Robyn). Resultatet av arbeidet ble albumet "Moonbird" som ble sluppet 10. februar 2017. Med "Moonbird" gjør Ine Hoem et dypdykk i en mørk eventyrlig verden, der referanser som Kate Bush og Lykke Li gjør seg gjeldende.

Ine er datter av Edvard Hoem og startet tidlig med å skrive musikk. 
- Det å vokse opp med en far som er kunstner, har hatt stor betydning for meg. Jeg har sett han jobbe gjennom oppturer og nedturer, alltid kompromissløs med tydelige visjoner. Jeg tror jeg har arvet mye fra han i måten å jobbe på. 

Jeg har spilt piano, danset, spilt skuespill og ble dratt mye rundt i verden de første fem leveårene mine. Ett år i USA gjorde at jeg lærte engelsk da jeg var tre år, som gjør at jeg på mange måter ser meg i en angloamerikansk tradisjon. Jeg har alltid følt meg veldig hjemme i USA, at personligheten min på mange måter passer inn i den kulturen. Det litt svulstige og eventyraktige appellerer til meg. 
Besetning
Ine Hoem - vokal
Marte Eberson - keys
Trygve Fiske - bass
Marius Simonsen - trommer
Tyvlytt og -se:
Intervju og musikk:
Live: