Espen Eriksen Trio

Molde domkirke, onsdag 02 april kl. 19:30

Pris: 300,- / 250,- / Gratis

Espen Eriksen Trio

Espen Eriksen Trio

Espen Eriksen Trio er kjent for sin melodiske minimalisme og subtile komposisjoner. Med sju kritikerroste album og samarbeid med saksofonisten Andy Sheppard, har trioen trollbundet publikum verden over. Etter 18 år med turnering har de nådd et nesten telepatisk nivå av samspill, og deres unike sound er blitt globalt omfavnet. Stuart Nicholson beskriver dem som “one of the most unified, individual and recognizable group sounds in European jazz”.

Når det kommer til pianotrioer er Espen Eriksen Trio blant de aller beste. Bandet har blitt viden kjent for sin melodiske minimalisme og sine subtile komposisjoner gjennom sju kritikerroste album på plateselskapet Rune Grammofon og konserter verden rundt. For å sitere BBC sin anmeldelse av trioens andre plate: ”A wonderfully plaintive jazz record, abandoned to the lost art of melodic minimalism, stripped back and beautifully near bare. No smoke and mirrors, just the graceful chemistry of superb musicians at the top of their game”.

Siden 2016 har Espen Eriksen Trio også samarbeidet mye med den britiske stjernesaksofonisten Andy Sheppard. Samarbeidet har resultert i to studioalbum, utsolgte hus Europa rundt og konsertsendinger blant annet på BBC Radio. Til oss kommer de som den harde kjernen med det myke uttrykket.

Etter 18 år med omfattende turnering har trioen nådd et nesten telepatisk nivå av samspill. Et globalt publikum har virkelig omfavnet trioens unike sound bygget på et rikt repertoar av fengende og lyriske låter – ofte melankolske og oppløftende på samme tid.

Med den anerkjente britiske jazzkritikeren Stuart Nicholsons ord; gjør deg klar for “one of the most unified, individual and recognizable group sounds in European jazz».


Arrangementet er et samarbeid mellom Kirkefestuka og Storyville Jazz Club og Storyville Jazz Clubs medlemmer kan kjøpe rabatterte billetter og årskortinnehavere kan hente seg ut gratis billetter på vanlig måte.