Meny
Hilde_Brunsvik.jpg
Hilde Brunsvik
Konserter
Jazzkafé - Hilde Brunsvik
Lørdag 08. desember 13:00
Gratis
Kafe Kurt
« Se hele programmet
Reise til menneskene - en romankonsert i blått
En varm forestilling i skjæringspunktet mellom litteratur og musikk, med jazzens standardlåter som lydspor. Hilde Brunsvik leser og synger. Helge Ellingsen spiller kontrabass. Jazzkafé i samarbeid mellom Storyville Jazz Club og Molde bibliotek.

Hilde Brunsvik (1959) er født og oppvokst i Moss. Hun debuterte som forfatter i 1989 med novellesamlingen "Fiskens ansikt", og har siden publisert i flere sjangere. "Reise til menneskene (Solum/Bokvennen 2017) er hennes tredje roman. Hun har sangutdanning fra København og jobber i dag som forfatter og sanger. 

Helge Ellingsen (1953) er fra Rjukan. Han har vært en bassmann i hele sitt liv, med studier i Oslo, Praha og Minneapolis, og er ofte å høre i storband og på teatrene. Han har også laget kveldens arrangementer.  

Stavanger Aftenblad sier dette om forestillingen: 

Vakkert og vemodig om musikk, tilhørighet, lengsel og mot til å forfølge drømmen. 
I et enkelt, men billedrikt og rytmisk språk, og på en seng av svisker fra jazzkatalogen, skildres forholdet mellom de to og miljøet i den italienske sjarmøren Genaros restaurant La Fontana, der de opptrer, og forfatteren skaper en slags jazznoir-aktig atmosfære, der tankene uvegerlig går til f.eks. Coppolas «The Cotton Club» og Taverniers «Round Midnight».