Meny
jazzfest_facebook.jpg
Jazzfest
Konserter
Lørdag 26. oktober 18:30
Teatret Vårt
« Se hele programmet
Tre fenomenale band på én kveld - alle i sal Teatret Vårt. Småbord i salen og «åpen dør» til Kafé Kurt og baren. Velkommen til en hel-
aften i kvalitetsmusikkens tegn!

Dette er kvelden å ta med venner ut på en helaften. Salg av tapas og leskende drikke i Kafé Kurt. Du beveger deg fritt mellom kafé og konsertsal hele kvelden.
Pratagraf_espenogare.jpeg
19:00 - Pratagraf
Espen Beranek Holm, Are Kalvø og 
Batagraf: Jon Balke, Hedvig Mollestad og Ole Mofjell

Oppsto i 2009 som et eksperiment basert på ønsket om å skape en møteplass mellom samtids- satire og improvisert rytmisk musikk. Resultatet ble en lekeplass hvor biter og stykker av lyden av Norge 2019 virvles ut og sjongleres med virtuositet og presisjon. I denne versjonen møter vi den unge eminente perkusjonisten Ole Mofjell, og den eksplosive Hedvig Mollestad på gitar, samt Jon Balke keyboards/perc og Espen Beranek og Are Kalvø.

Sceneoppsettet er enkelt: to komikere på hver sin barkrakk, musikere i en halvsirkel. Pratagraf er en møteplass, ikke et show med komikere som akkompagneres av musikere. Her strekkes det verbale mot det abstrakte, det musikalske mot det latterlige, det satiriske mot det dypsindige.
Linda_May_An_Oh_2.jpg
20:30 - Linda May Han Oh
Den australske stjernebassisten Linda May Han Oh har hatt en kometkarriere i jazzen, trolig grunnet hennes unike evne til intuitivt spill. Hun har imponert med fabelaktig bassing for artister som Joe Lovano, Vijay Iyer, Dave Douglas, Kenny Barron, Geri Allen og Terri Lyne Carrington for å nevne noen. For tiden spiller hun i bandet til Pat Metheny.

På sine egne plater blir særlig den fantasifulle låtskrivingen fremhevet. Hun byr på en rik og fargerik verden, med personlige låter som treffer universelt, her er vakre komposisjoner. På noen sanger synger hun også, ordløst, men intenst, fra hjertet, til deg. Dette blir et heftig møte!

Besetning:
Linda May Han Oh - bass
Will Vinson - altsaksofon
Matthew Stevens - gitar
Eric Doob - trommer
Per_-Jan-Gunnar_-Bendik_-Novak.jpg
22:00 - PER "BASS VIKING" MATHISEN & JAN GUNNAR HOFF's "DREAM TEAM"
Det summer i høyspenten og rumler i scenegulvet når denne kvintetten strekker grensene for hva jazz kan være. Her er fem fantastiske musikere som løfter og utfordrer hverandre med halsbrekkende soloer i et samspill det lukter svidd av og som garantert gir publikum hakeslepp! Du får ta del i en cocktail av jazz, funk, rock og verdensmusikk fra fantastisk virtuose musikere med smittende selvtillit.

Pianisten, komponisten, arrangøren og universitetsprofessoren Hoff har siden debuten i 1976 komponert flere hundre verk og turnert innland og utland, gjerne sammen med verdensstjerner som Mike Stern og Alex Acuña, et imponerende kreativt virke!

Bassist Per Mathisen er ryggraden Terri Lyne Carrington, Bill Bruford, Mike Stern og mange andre vil ha med seg når det er eksplosive groover og oppfinnsomt basspill de er ute etter.

Cubanske Raciel Torres, bosatt i Oslo, er et fyrverkeri bak trommene.

Laget toppes av ingen ringere enn Bendik Hofseth, saksofonisten som har satt sitt preg på norsk og internasjonal musikkliv i tre tiår. Han tok over etter Michael Brecker i Steps Ahead i 1987, og har siden den gang turnert verden rundt med navn som Mike Mainieri, Django Bates, Victor Bailey, Rachel Z., Omar Hakim.

 Dette blir en kveld med store smil og nikkende hoder, for alle!

Besetning:
Per Mathisen - bass
Jan Gunnar Hoff - piano/keyboards
Bendik Hofseth - saksofon
Raciel Torres - trommer