Meny
siris_svale_band.jpg
Siris Svale Band
Konserter
Torsdag 19. september 20:00
Storyville
« Se hele programmet

Gjensyn med norges svaleste band!

Siri's Svale Bands spesielle besetning gir bandet et unikt uttrykk: De to bassistene forsterker og komplementerer hverandre, både rytmisk og timbralt, og fraværet av et tradisjonelt akkordinstrument etablerer en åpen tekstur som inviterer til melodisk, lineær improvisasjon. Dette utnyttes på spennende måter av saxofonist, John Pål Inderberg, der han viser sitt musikalske slektskap til cool-jazz tradisjonen. (I denne sammenheng er det også morsomt å vite at "svale" i bandets navn henviser til "sval" i betydningen "cool".) En viktig bestanddel i bandets uttrykk er også trommeslager Carl Haakon Waadelands blanding av jazzrelaterte groover og elementer fra norske trommeslåtter, - og ikke minst vokalist Siri Gelleins intime og ekspressive stemme med røtter til soul musikk.

Repertoaret som fremføres på konsertene vil være hentet fra bandets album, og består av nye originale arrangement av jazz-standardlåter blandet med komposisjoner av bandets medlemmer.

Helt fra starten av har Siri's Svale Band ønsket å uttrykke en slags dualitet: På den ene side å være en del av en klassisk jazztradisjon, på den annen side å videreføre og komplementere denne tradisjonen. - Det er nettopp i møtepunktet mellom tradisjon og innovasjon, i spenningen mellom det gitte og det uforutsigbare at Siri ?s Svale Band ønsker å engasjere og møte sitt publikum.

Opprinnelig var Odd Magne Gridseth med som bassist sammen med Bjørn Alterhaug. På den siste CD-en, "Sval E Afinado", og i nåværende besetning er Odd Magne erstattet av den brasilianske musikeren Celio Barros. Dette har medført at bandets "svale" uttrykk også er blitt tilført spennende elementer influert av latin-amerikansk musikk.

Besetning:
Siri Gellein (vokal)
John Pål Inderberg (saxofoner/vokal)
Bjørn Alterhaug (kontrabass)
Celio Barros (kontrabass/elbass) 
Carl Haakon Waadeland (trommer)

Tyvlytt: