Meny
skjerve-leirball.jpg
Heidi Skjerve "Social Call" + Leirblaa (dobbelkonsert)
Konserter
Torsdag 20. oktober 20:00
Storyville
« Se hele programmet
Heidi Skjerve - Social call
Med pandemien som bakteppe, hvor mennesker har kjent på savnet etter andre mennesker, og musikere har fått kjenne på savnet etter å spille sammen, har jeg samlet en gjeng toppmusikere fra Trondheim og spilt inn tidenes vakreste kjærlighetssanger, og planlegger nå utgivelse på Øra Fonogram våren 2022. Sammen vil vi skape øyeblikks-kunst, med låter fra jazzens «standard»-repertoar som rammeverk og formspråk, med en leken rytmisk og improvisatorisk tilnærming til melodiene og sterke forførende harmonier. I denne pandemitilværelsen, hvor noen har kjent på ensomhet og savn, mens andre kanskje har tilbragt alle døgnets timer sammen i en litt for trang leilighet i litt for lang tid, har disse gamle sangtekstene fått ny aktualitet. Sanger om det å være et menneske som trenger andre mennesker, om lengsel og savn, om frykten for å miste hverandre, om berusende forelskelse og hverdagskjærligheten som man må velge å jobbe for hver dag. 

Kjernen i bandet er duoen Heidi Skjerve på vokal og Daniel Formo på piano. Gjennom 16 års ekteskap har de forsøkt å holde privatlivet og musikerlivet separat, men nå som ungene har blitt litt større, tar de også sjansen på å spille konserter profesjonelt sammen igjen. Med seg på albumet har de noen av landets mest ettertraktede jazzmusikere: Håkon Mjåset Johansen på trommer og Bjørn Marius Hegge på kontrabass. Mona Krogstad, Klaus Ellerhusen Holm og Marthe Belsvik Stavrum er med som gjester på saksofon, klarinett og fløyte. Med standardlåt-materialet som felles jazz-språklige rammer og kulturarv, tenker jeg at bandet kan være åpent for å ta med seg andre ledige musikere i byen/regionen ved behov, dersom en av bandmedlemmene er opptatt med andre prosjekter. Dette kan også være er et godt utgangspunkt for workshops med utvalgte musikere f.eks. på musikklinje eller folkehøgskole, og mulighet til å ha med unge (eller eldre) lokale stjernemusikere som gjester på konsertene. Derav prosjektnavnet Social Call. 

Om musikerne: 
Heidi Skjerve er en allsidig vokalist, som gjennom mange år har gjort seg bemerket med både norske folketoner og egne låter, på albumutgivelser og konsertscener, i samspill med landets fremste jazzmusikere, som bl.a. John Pål Inderberg og Vigleik Storaas, og i det improviserende vokalensemblet Trondheim Voices. Hun er utdannet ved jazzlinja ved NTNU, og underviser selv i jazzvokal ved Institutt for musikk ved NTNU og Inderøy videregående skole. CV vedlagt. 

Daniel Formo spiller tangenter i egne prosjekter som kvartetten "Formo Tre & Metall", konsertserien "Hammonddialoger", og soloprosjektet 'Orchestra of Speech', og har ellers bidratt i et bredt spekter av prosjekter som spenner mellom alt fra friimprovisert samtidsmusikk til moderne swingjazz, med grupper som bl.a. Ola Kvernbergs Steamdome, orgeltrioen Solid!, alternativ kunstpop med gruppa Kobert, og i flere prosjekter med Trondheim Jazzorkester. Daniel er også førsteamanuensis i Musikkteknologi ved NTNU.


Leirblaa
Leirblaa ble til høsten 2018 etter at de fire medlemmene møttes på jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Musikken har elementer fra jazz og visetradisjonen, og blir formidlet med fokus på tekst, improvisasjon og klangen av de fire instrumentene sammen. Tekstene er på trøndersk og spiller en sentral rolle i utformingen av musikken. Leirblaa gir deg opplevelsen av eksistensiell grubling, høstmelankoli og mellommenneskelige observasjoner, og skaper med dette et stemningsfullt og nært uttrykk.

Besetning:
Jakob Leirvik - vokal og komposisjoner
Jenny Frøysa - barytonsaxofon
Amund Storløkken - vibrafon
August Glännestrand - trommer