Meny
Jazzfest_2022.jpg
Jazzfest 2022!
Konserter
Lørdag 29. oktober 18.30
Teatret Vårt
« Se hele programmet

Etter to år uten Jazzfest som en følge av coronapandemien er det lørdag 29. oktober igjen klart for fest i teatersalen på Plassen. Jazzfesten har som mål at publikum totalt skal presenteres for tre band og artister og mingle og sosialisere mellom konsertene. Det målet kan vi endelig innfri igjen!

Kl. 1900: Bento Box trio m/Tuva Halse
Kl. 2030: Trygve Waldemar Fiske Sextett
Kl. 2200: Ytre Suløen
 
Det er altså mange lokale innslag i årets Jazzfestprogram - ikke unaturlig, fylkets sterke posisjon i norsk jazz og samtidsmusikk tatt i betraktining.
 
 
Bento Box Trio med Tuva Halse fra Molde på fiolin ga ut sitt debutalbum "Boxed" i september og er nå ute på releaseturné!
I tillegg til nevnte Halse består trioen av Benjamín Gísli Einarsson (piano) og Øyvind Leite (trommer). Musikerne møttes på jazzlinja i Trondheim høsten 2019, og har i løpet av de siste årene jobbet tett sammen med å utforske trioformatet, den utradisjonelle instrumentsammensetningen og det akustiske lydbildet. Trioen har gjennom deltakelsen i Jazzintro gjort seg bemerket med sin unike sound og sitt tette samspill. Med improvisasjon i sentrum, henter musikken impulser fra klassisk tradisjons- og samtidsmusikk såvel som den frie jazzen, og med originale komposisjoner beskrives alt fra det skjøre og melankolske til det intense og insisterende.
 
 
 
Trygve Waldemar Fiske fra Frei har markert seg som en av landets ledende jazzbassister i samspill med musikere i Hanna Paulsberg Concept, John Pål Inderberg Trio og med Solveig Slettahjell.
Bestillingsverket Cycles Recycled ble skrevet til Jazzfest i Trondheim og Festspillene i Kristiansund og er blitt en leken og energisk elektroakustisk festforestilling.  Cycles Recycled ble komponert for sekstett, og ikke hvilken som helst sekstett heller. Ved siden av seg på scenen har Trygve Fiske samlet et gnistrende ensemble med noen av de hotteste musikerne i det skandinaviske jazzmiljøet om dagen. To fantastiske pianister, en råsterk blåseravdeling og en grenseløst oppfinnsom trommis, i tillegg til Fiske sjøl.
 
Trygve Fiske, kontrabass, komposisjoner 
Per «Texas» Johansson, saxer og klarinetter
Erik Kimestad Pedersen, trompet
Anja Lauvdal, synther 
Oscar Grønberg, piano
Hans Hulbækmo, trommer
 
 
 
 
Neste år fyller Ytre Suløens Jass-ensemble 50 år. Siden starten i 1973 har bandet opptrådt med vidt forskjellige besetninger, og opptredenen under den kommende jazzfesten på Storyville blir ikke noe unntak i så måte. Bandets grunnkjerne består i dag utelukkende av musikere som ikke har vært med siden oppstarten i 1973, men det vil på ingen måte legge noen demper på den kommende konserten. Til anledingen har det lykkes bandet å få meg seg tildligere solide medlemmer som Kåre Nymark jr og Askjell Molvær. Det er all grunn til å ta seg en tur på Plassen og jazzfest for å få seg en dose New Orleansinspirert tradjazz lørdag 29.september.
Ytre Suløen mønstrer for anledningen følgende besetning:
 
Gunnar Bech - trombone
Lars Frank - klarinett/sax
Kåre Nymark jr - trompet
Askjell Molvær - piano
David Gald - tuba
Svein Tore Anderson - banjo
 
Hvem som tar seg av trommene er i skrivende stund ikke avklart.
 
 
Billetter til JAZZFEST 2022 koster 200,- kr og kan kjøpes på hoopla.no