Meny
mats-eilertsen-kvartett.jpg
Mats Eilertsen 4
Konserter
Torsdag 10. februar 20:00
Storyville
« Se hele programmet
Mats Eilertsen er en av landet mest travle bassister og har en imponerende katalog bak seg. Nå er han tilbake med et nytt album «Hymn for Hope», 13 nydelige låter innspilt i NewTone Studio i Oslo. Albumet er en frittstående fortsettelse og videreføring av arbeidet fra utgivelsene «Radio Yonder» (2009) og «Skydive» (2011) og utgis på bassistens eget selskap, Hemli.

Tore Brunborg bidrar med strålende og inspirert saksofonspill, Thomas Dahl er intenst til stede og pakker gitaren rundt de andre instrumentene med sitt unike lydbilde. Hans Hulbækmo driver det hele gnistrende fra trommene med sprudlende, distinkte og frittflytende anslag. 

Mats Eilertsen har hatt en produktiv periode de siste årene, med flere utgivelser for Mats Eilertsen Trio, Trio Mediaeval og soloalbumet «Solitude Central» spilt inn live under pandemien. Han er også i disse dager aktuell med nye plater fra The Source og Håkon Kornstad Trio, og ikke minst sin egen kvartett. 

«Årets plate!» - Lars Mossefinn, Dag og Tid

«Spør du meg, inntar det umiddelbart plass på historiehylla merket Klassiske norske jazzplater». - Terje Mosnes, Jazz i Norge

Besetning

Mats Eilersen - kontrabass

Tore Brunborg - saksofon

Thomas T. Dahl - gitar

Hans Hulbækmo - trommer