Meny
AndreasHaddeland-Trio_c_FrancescoSaggio-crop.jpg
Andreas Haddeland trio
Konserter
Lørdag 02. februar 20:00
Billetter i døra
Storyville
« Se hele programmet

Bassist fra Midsund med releasekonsert

Andreas Haddeland Trio gir ut ny plate og feirer med releaseturné. Dette er melodisk jazz i åpne arrangementer. Med trommis fra nonfigurativ impro og bassist fra melodisk tradisjon balanserer dette bandet mellom de to ytterpunktene og blir en slags syntese av ny og gammel musikk, selv om alle låter er signert gitarist Andreas Haddeland. Trioen er et utpreget samspillprosjekt, som på sitt beste oppfattes som en trehodet organisme.

Om forrige plate, skrev pressen bl.a. dette:
«Andreas Haddeland leder en trio där musikerna oavbrutet lyssnar inåt, på varandra, i nära samspel. Och kanske mer än något annat, utstrålar musiken kontakt mellan musikerna. Här följs varje ton, varje slag upp med ett lyhört svar. Ska jag snabbt peka ut en riktning på musiken går det inte att komma ifrån Bill Frisell, den nutida gitarrens klanglige mästare. Trion har ett likartat svävande anslag som fördjupar tiden och löser upp kravet på uttalad och styrande puls. Lika gärna som de tre rör sig i samlad trupp mot ett uttalat mål kan borra sig ner i en avgränsad känsla eller ett musikaliskt motiv som får svälla och växa i betydelse eller finstilt mattas av och klinga ut.» Johan Scherwin -Salt Peanuts*

Konserten er støttet av FFUK og Norsk Jazzforum
Foto: Francesco Saggio
Besetning
Andreas Haddeland (gitar/komposisjoner)
har markert seg som en lyttende musiker med en distinkt stemme. Han har samarbeidet med Ulla Pirttijärvi gjennom flere år, og gir i oktober 2018 ut plata "Mountain Solitude" med Line Falkenberg, Finn Guttormsen og Jarle Vespestad under bandnavnet "Line og Løvene". Han har også vært den drivende kraften bak Nesodden jazzklubb siden oppstart i 2011, og har 29.12.2018 stått bak over 150 konserter og en festival. Som gitarlærer har han gitt ut Rytmisk Gitarbok og oppfostret en generasjon med gitarister.

Lars Tormod Jenset (bass)
er høsten 2018 aktuell med plate og turné med Espen Eriksen Trio og Andy Sheppard. I tillegg til det årelange samarbeidet med Espen Eriksen og Andreas Bye har han også en lang merittliste med Hot`N Spicy foruten samarbeid med bl.a. Guro von Germeten og Hilde Louise Asbjørnsen m.fl. 

Ulrik Ibsen Thorsrud (trommer/perkusjon)
er høsten 2018 plateaktuell med Parallax og Anne Hytta. I tillegg til en lang merittliste og diskografi med Parallax og Sphinx, foruten skolekonsertproduksjonene "Lyden av Munch" og "Lydrommet", har han vært involvert i en rekke samarbeid og prosjekter i skjæringspunktet mellom jazz og ny musikk.