Meny
susanna.jpg
Susanna - Baudelaire & Piano
Konserter
Torsdag 24. februar 20:00
Storyville
« Se hele programmet

Artisten og komponisten Susanna Wallumrød har tonesatt dikt av Charles Baudelaire (1821-67), fra hans en gang forbudte samling 'Les Fleurs du Mal'. Kritikerrost og prisbelønt; Susanna har Odligere gjort suksess med tonesettinger av etterkrigspoeten Gunvor Hofmo. Denne gangen er det den franske modernisten Baudelaire som har fascinert Susanna og ført til en symbiose av Susannas musikk i samklang med hans dikt fra 1800-tallet i engelsk oversettelse.

Sangsyklusen Baudelaire & Piano fremføres nedstrippet med vokal og piano, og til Storyville tar Susanna med seg elementer fra konsertforestillingen med samme navn, som først ble fremført på Henie Onstad Kunstsenter i 2020. Musikk for kassettspiller komponert og spilt av Stina Moltu, elementer fra scenografien av Thale Kvam Olsen, lys av Carlos Valente og lyddesign av Ingar Hunskaar.

Vi møter et uhyggelig rollegalleri med hekser, hedninger, ulver, avvikere, bøller, spøkelser, vampyrer og onde ånder, mens sangene jobber seg gjennom lyst og askese, engler og demoner, ømhet og sadisme. Og Odens - ødeleggerens - nådeløse tann. Her er skjønnhet med et hint av det odde; synd som en altoppslukende avgrunn. Gjennom Susannas trollbindende fremførelse, finner Baudelaire sin ideelle formidler.

Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød; hun har utgitt 14 kritikerroste album siden debuten i 2004. Hun er kjent for sine personlige tolkninger av blant annet Joy Division, AC/DC, Dolly Parton og Henry Purcell, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, amerikanske Bonnie 'Prince' Billy og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche. Susanna har mottatt Rolf Gammleng-prisen, Radka Toneff Minnepris, Spellemannprisen tre ganger, EDVARD-prisen og Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen for sin virksomhet.

Besetning:
Susanna Wallumrød - vokal og piano
Stina Moltu - kassettspiller
Carlos Valente - lysdesign
Ingar Hunskaar - lyddesign