Meny
230126_-_Minnesota_-_Fotokred_Adrian_Nielsen.jpeg
Minnesota
Foto: Adrian Nielsen
Konserter
Torsdag 26. januar 20.00
Storyville
« Se hele programmet

Filmatisk musikk med kraftfull melodisk teft, inspirert av gamle norsk-amerikanske Murder og Cowboyballader. Trond presenterer her ny musikk med tittelen «Minnesota» og har fått med seg to av landets flittigste musikere.

Konserten med ´Minnesota´ markerer starten på jubileumsåret: "Soryville Jazz Club 70 år". I den forbindelse vil det bli servert kaffe og kaker, og Øyvind Aasgård vil si litt om Storyville Jazz Club sin opprinnelse. 

Dette pre-arrangementet er inkludert i konsertbilletten til ´Minnesota´, og starter kl 1900!

***

Med sine to Hubro-utgivelser, «Bedehus & Hawaii» (2019) og «Fengselsfugl» (2021), har haugesunderen, gitaristen og komponisten Trond Kallevåg etablert seg som en særs original og viktig musikalsk stemme i sin generasjon. Anmeldere i inn og utland har hyllet musikken hans for sin ærlige og lyriske instrumentale musikk, og flere har trukket paraleller til musikken til Ry Cooder. På originalt vis blander han alt fra vestnorske fengsels- og skillingsviser med melodisk nøysomhet og amerikansk folk. På platene medvirket blant annet Geir Sundstøl som perfekt matchet Trond sitt gitarspill samt affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica.

Hans nye prosjekt «Minnesota» referer til delstaten i USA hvor svært mange norske utvandrere bosatte seg på 1800-tallet. USA hadde stor tiltrekningskraft på de som ikke passet inn og for Trond representerer navnet både det lovløse og drømmen om trygghet og frihet. Musikken spinner videre på Trond sine to forrige kritikerroste plater «Bedehus & Hawaii» og «Fengselsfugl» som var sterkt inspirert av gamle skillingsviser som var populære i miljøer som stod ved siden av det etablerte. Denne gang har Trond funnet inspirasjon i delstaten Minnesota og blant annet gamle amerikanske Murder og Cowboyballads som var populære på 1800-tallet.

Musikere

Gitarist og komponist Trond Kallevåg har samlet en trio som virkelig borger for kvalitet! Gard Nilsen og Mats Eilertsen.

Trommeslageren Gard Nilsen har vunnet flere Spellemannpriser og spilt med storheter som Bill Frisell og Pat Metheny, og har også vært Susanne Sundførs foretrukne trommeslager i en årrekke.

Mats Eilertsen på bass har også vunnet flere Spellemannpriser og har medvirket på flere titalls plateutgivelser med musikere som The Source, Arve Henriksen, Solveig Slettahjell og Nils Økland.

Anmeldelser

Et knippe anmeldelser av Trond sine to forrige plater, «Bedehus & Hawaii» (2019) og «Fengselsfugl» (2021), hvor han blant annet fikk med seg Geir Sundstøl som perfekt matchet Kallevåg sin åpenbare affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, skillingsviser og polynesisk exotica:

«Hansen has created one of the most gorgeous recordings to hit the shelves in 2019!" - Bandcamp (Best 15 international jazzalbums of 2019). 

«Trond Kallevåg har skapt usedvanlig personlig og vakker musikk nok en gang» - 5/6, Nettavisen (2021).

«Gitarspillet til Kallevåg og Sundstøl er på et eget nivå»

«Et album i slekt og klasse med de cinematiske arbeidene til internasjonale størrelser som Ry Cooder og Bill Frisell» - 5/6 Klassekampen (2021).

 «Gitarmusikk av en annen verden" - 5/6 Dagsavisen.

 "En makeløs blanding av godlyd" - Jazznytt (2021). 

"Perfect medicine against the wear and tear of modern life" - Musicmap (Best 20 international recordings of 2021).