Meny
Jazzkafe_2014.jpg
Jazzkaféer

Storyville Jazz Club arrangerer flere Jazzkaféer i Kafé Kurt hvert år. Konsertene er gratis, og det er servering i Kaféen. Dette er et populært arrangement, med variert musikk, loddsalg og god atmosfære! Og, arrangementet er gratis!

Lørd 3/2: Inger Johanne Brunvoll trio


Storyville ønsker velkommen til årets første jazzkafé med Inger Johanne Brunvoll trio. Bandet leiter seg innover og nedover til det enkle og nære uttrykket. Perkusjon og klokkespill i stemmer. Stikker og trommeskinn - og naken ukulele. Det rytmiske i dette - sammen med gitaren, elbassen og pianoet - skaper lydbildet - der stemmen kommer inn.

Repertoaret denne formiddagen på Plassen - er hentet fra jazzstandards, popverden og fra eget materiale.

Inger Johanne Brunvoll: vokal/ piano/ melodika, Tommy Hattrem gitar/ elbass/ ukulele/ vokal, Geir Egil Svinnset: trommer/ perkusjon/ klokkespill.


Lørd 17/2: Kurt Sagen Jazz Kvartett

Lyden av Ragnvald Weddegjerde og Art van Damme

Kurt Sagen Jazz Kvartett Hadde sitt første konsert februar 2016  på Thon Hotel i Ålesund i regi av Jazzsirkelen. Konserten ble en suksess, og jazzkafeen trakk fult hus denne lørdagen. Siden har bandet hatt spilleoppdrag for jazzklubben i Molde og Volda samt noen oppdrag i privat regi. 

Bandet har hele tiden jobbet med å utvide repertoar og forbedre arrangementene.

Som mange andre band har også dette bandet forbilder som de henter inspirasjon og ideer fra. Her kan nevnes den verdenskjente trekkspilleren Art Van Damme og vår Lokale helt Rangwald Weddegjerd» som døde alt for tidelig.

Kurt Sagen Kvartett har samme instrumentbesetning som Weddegjerdes kvartett på 80-tallet, og prøver å gjenskape noe av soundet til Weddegjerde og Art Van Damme.

Repertoaret vil selvsagt være dominert av eviggrønne melodier fra swingjazzepoken, og med høg gjenkjennelsesfaktor for jazz-ører. Gitarist Kurt Sagen har valgt fra øverste hylle i det lokale jazzmiljøet når det gjelder medmusikanter:

Kurt Sagen- gitar, Einar Longva- trekkspill, Svein Hunnes- kontrabass, Carlos Alberici- trommer.


Lørd 3/3: Sunndal Storband

Gjensyn med Sunndal Storband

Sunndal Storband under ledelse av Møremusikar og saksofonist Peter Wergeni, og med Sinatra-kloningen Åge Fossum i front, låter som ei kule. De har opptrådt på Storyvilles jazzkafé tidligere (se lenke), så det er bare å glede seg.

Tyvlytt (og se):https://www.facebook.com/SunndalStorband/videos/10151511992104418/


Lørd 17/3: Artur Bleiken og hans jassbeskjed

Swinging Artur Bleiken

Velkjente Artur Bleiken og Hans Jassbeskjed spiller tradisjonell jazz i New Orleans-tradisjonen, har eksistert siden 1972, og er velkjent blant Moldes innbyggere. Bandet ble dannet av seks erfarne jazzmusikere fra miljøet i Storyville Jazz Club. Besetningen har så smått vekslet gjennom årene, men soundet er det samme; stilriktig New Orleans-jazz.

Dagens besetning består av Bjørn Friisvold (trommer), Finn Johansen (banjo), Trond Aunan (piano), Erik Jenset (bass), Kjell Nyland (trompet), Svein Bernt Ellingsæter (tenorsax), Gunnar Bech (trombone/vokal)


Lørd 14/4: ADLIB

Standards med "noko attåt"


Bandet er basert i Ålesund og spiller mest standard-jazz fra 50-60 tallet, stort sett cool-swing, men også litt latin og ballader.

Veteranene i bandet startet sine jazzkarrierer på 60-tallet og låtvalget er nok preget av det. Likevel spenner musikken tilbake til 30 tallet med gamle musikalhits og til og med noen Disney klassikere. Likevel står nok både Gerry Mulligan, Fats Navarro og Chet Baker ganske høyt på lista over favoritter.

Kombinasjonen med klarinett og ventilbasun gir bandet et særpreg og melodilinjene glir sømløst over  hverandre som den naturligste ting i verden. Legg til elbass, en gitarist som ikke helt klarer å slippe unna litt blues samt et stødig vispekomp på trommer,  så er dette ganske ok mix på en lørdag klokka ett.

Leiv-Ståle Aasebø - klarinett, Vebjørn Digernes - ventilbasun, Ronny Basso - gitar, Karl Fredrik Kildehaug - bass, Jon Henriksen - trommer


Lørd 28/4: LAMA

Oppleves kun live!

Det opprinnelige bandet LAMA ble startet tidlig på 1980-tallet med Lars Martin Thomassen som sentral musiker. Etter en lang tornerosesøvn våknet bandet til liv igjen for ca. 12 år siden med nesten original besetning. Noen utskiftinger av besetningsmedlemmer har skjedd i løpet av de siste åra, og i dagens versjon har LAMA (Live Analog Music Association) følgende besetning: 

Olav Tornes - saxofoner, Gunnar Bech - trombone og sang, Torstein Fuglseth - gitar, Joachim Orvik - trommer, Torgeir Døssland - kontrabass

Repertoaret består hovedsakelig av melodiøse og swingende perler fra hovedstrømningene i amerikansk jazz på 1950- og 60-tallet. Framføringene toppes gjerne med vokalinnslag av bandets unge trombonist, som også er en fremragende sanger.

Bandet har ikke gitt ut plater, har ingen hjemmeside, og er ikke representert på strømmetjenester, de kan bare oppleves direkte, på jazzkaféer og klubber. Benytt denne enestående sjansen, møt opp og hør selv!