Meny
morgonrode08.jpg
Morgonrode
Konserter
Torsdag 05. november 20:00
Storyville
« Se hele programmet

NB! Kun digitalt forhåndssalg - ingen dørsalg

Morgonrode samler fem av de mest frampå unge musikerne innen jazz, improvisasjon og folkemusikk til en felles lekegrind.

De slapp debutplata på selskapet Ta:Lik i 2019 og ble nominert i kategorien «åpen klasse» under årets Folke:Larm-pris. Det siste året har gått med til å spille konserter på flere store festivaler og scener i Norge som Riksscenen, Jørn Hilme-stemnet og Hilmar-festivalen, til det som må sies å være et enstemmig positiv tilbakemelding fra presse, arrangører og publikum. Dagsavisen ga plata en begeistret 5´er og Dagens Næringsliv meldte at Morgonrode er "..noe av den mest spennende og medrivende norske musikken man kan høre for tiden.."

Repertoaret til bandet spenner seg fra springarer, gangarer, salmer, viser og bånsuller - både tradisjonelle og nye slåtter og tekster. Med et rått og ærlig utrykk eksperimenterer Morgonrode med tradisjonell og improvisert musikk. Musikken er energifull, tankefull, drivende, var og utforskende. Morgonrode tar for seg det særegne i folkemusikken med mål om å skape et moderne uttrykk - for slik å la musikken vokse videre.

Rasmus Kjorstad - oktavfele og vokal
Selma French Bolstad - nøkkelharpe, hardingfele og vokal
Helga Myhr - hardingfele, vokal
Fredrik Luhr Dietrichson - kontrabass
Andreas Winther - trommer