Meny
230309_-_Solveig_Slettahjell_-_Fotokreditt_Arnfinn_Johsnen.jpg
Solveig Slettahjell
Foto: Arnfinn Johsnen
Konserter
Torsdag 09. mars 20.00
Storyville
« Se hele programmet

Slettahjell har lenge gått med en ide om å lage et kvartett-album basert på hennes utvalgte «skandinaviske sangbok» og har samlet låter til dette prosjektet gjennom flere år. Som alltid har hun glede av å sette sammen materiale som ikke åpenbart hører sammen før det samles i hennes gjenkjennelige utøvende grep. 

I denne eklektiske samlingen finner vi musikk av Edvard Griegs «Ved Rondane», Eva Dahlgrens «Guldlock», Alf Prøysens «Trassvisa hennes Tora», låter av Lars Lillo Stenberg, Allan Edwall, Orup og Anne Grethe Preus, ispedd nyskrevet materiale av Slettahjell selv og Andreas Ulvo.

Sammen med sin kvartett bestående av noen av norsk jazz største musikere for tiden; Andreas Ulvo på piano, Trygve Waldemar Fiske på bass og Pål Hausken på trommer, har hun gått løs på disse låtene med samme kjærlighet og uærbødighet som preger jazzens håndtering av «the american songbook».

Det hele har fått preg av en slags skandinavisk kammerjazz inspirert av mange som har gått foran; Zetterlund, Johanson, Brockstedt, Rosseland, men med Slettahjell og kvartettens tydelige eierskap og egensignatur som bærende element.

Fra forrige album med kvartetten

Solveig har gått svanger med idéen og ønsket om et nytt jazzband lenge og har nå samlet sitt drømmelag av musikere bestående av Andreas Ulvo på piano (kjent fra bl.a. sin Eple trio, sine soloprosjekter, Mathias Eick band mm.).

Bandet

Trygve Waldemar Fiske på bass (kjent fra bl.a. Hanna Paulsberg Concept og sitt eget band Waldemar 4)

Pål Hausken på trommer (kjent fra bl.a. In the Country, Trail of Souls og de senere års duosamarbeid med Solveig), og selvfølgelig:

Solveig selv på vokal og tidvis også piano. 

Bandet arbeider med sanger fra jazztradisjonen og tilliggende kuriosa, samt et par egenkomponerte låter fra Solveigs hånd. Uttrykket preges av den enkeltes musikalske presens og signatur, men også av stilarts-messige referanser til jazztradisjonen. Plata er Solveigs 14. album siden debuten med Slow Motion Orchestra i 2001.

Lenke til video på Vimo

 Solveig